ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια για ψήφιση το “πόθεν έσχες”

Το πακέτο των νομοθετημάτων για το πόθεν έσχες (τρία νομοσχέδια, επτά προτάσεις νόμου και η τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής) οδηγούνται στην τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας της παρούσας Βουλής, προς ομόφωνη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ψήφιση.

Α. Νεοφύτου:Όχι σε άνοιγμα κεφαλαίων χωρίς συμμόρφωση της Άγκυρας

Άνοιγμα κεφαλαίων δεν μπορεί να επιτευχθεί, αν η Τουρκία δεν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της προς την Κύπρο, δήλωσε από το Στρασβούργο ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.

Από τους λιγότερο καλά πληρωμένους οι Κύπριοι βουλευτές σύμφωνα με έρευνα του euronews

Κάθε Κύπριος λαμβάνει λιγότερα από τα διπλάσια του μέσου μισθού της χώρας, καθιστώντας τους συγκεκριμένους βουλευτές από τους λιγότερο καλά πληρωμένους, σε σχέση με τους συναδέλφους τους στις άλλες χώρες. Αντιθέτως, κάθε Έλληνας βουλευτής κερδίζει σχεδόν τα τριπλάσια χρήματα σε σχέση με τον μέσο μισθό στην χώρα, μια αναλογία που είναι πολύ κοντά στον αντίστοιχο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ ΑΚΕΛ και Συμμαχίας

Αφορμή για μπαράζ ανακοινώσεων στάθηκε η αναφορά του Γιώργου Λιλλήκα, ο οποίος χαρακτήρισε το ΑΚΕΛ ως μέρος του παλαιοκομματικού συστήματος.

Δεν ανησυχεί τη Λ/σία η αναθέρμανση σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας

Η αναθέρμανση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση τις στρατηγικής σημασίας σχέσεις της Κύπρου με το Ισραήλ για τον ενεργειακό διάλογο δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο.

Ακιντζί: Έτος λύσεων το 2016

Την επιδίωξή του για επίτευξη συμβιβασμού στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό εντός του 2016 εξέφρασε σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, που επισκέπτεται την προσεχή Δευτέρα τη Γερμανία.

Σελίδα 1 από 8

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ