ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Panama Papers: Τι ζητά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από τους εποπτευόμενους οργανισμούς

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για εποπτεία της αγοράς και διασφάλιση της συμμόρφωσης των Εποπτευόμενων Οργανισμών με την κείμενη νομοθεσία και δρώντας προληπτικά, επιθυμεί να ενημερώσει τους Εποπτευόμενους Οργανισμούς για τα εξής:

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Ο νόμος για τα αξιόγραφα θα φέρει επιπτώσεις στην Τρ. Κύπρου

Αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομία, ζημιές στους μετόχους και πλήγμα στην Τράπεζα Κύπρου θα επιφέρει τυχόν έγκριση της πρότασης νόμου του προέδρου της Βουλής για τους κατόχους αξιογράφων, προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομικών Χάρης  Γεωργιάδης, ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλο.

Ρίχνουν δίκτυα στις αμερικανικές τράπεζες ΥΠΟΙΚ και Διοικήτρια

Μεταβαίνοντας στις ΗΠΑ, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δεν θα έχει να πουλήσει μόνο το success story της εξόδου από το μνημόνιο αλλά και τη συμμόρφωση της Κύπρου και κυρίως των τραπεζών με νέους κανονισμούς και οδηγίες.

Παίρνουν μέτρα στην Ε.Ε για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Την ώρα που το σκάνδαλο των Panama Papers εντείνει την πίεση προς τις μεγάλες χώρες για την αντιμετώπιση της μάστιγας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε στο Στρασβούργο δέσμη νέων μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής των πολυεθνικών εταιρειών.

Στην Κύπρο Ευρωπαική Επιτροπή για τα Panama Papers

Στην Κύπρο φθάνει την Παρασκευή η ad hoc επιτροπή για την φορολογία με σκοπό να ερευνήσει και το θέμα των panama papers, μετέδωσε ο απεσταλμενος του κρατικού καναλιού στο Στρασβούργο Κωνσταντίνος Τσιντάς.
 

Χούρικαν: Η Τράπεζα Κύπρου πρέπει να δημιουργήσει νέα μητρική εταιρεία

Η Τράπεζα Κύπρου πρέπει να δημιουργήσει μια νέα μητρική εταιρεία, ως μέρος του σχεδίου για εισαγωγή του Ομίλου στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Τζον Χούρικαν.

Σελίδα 1 από 4

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ